FAQ – Ofte stillede spørgsmål


Q: “Hvor finder jeg informationer om jeres arrangementer?”
A: http://racedays.dk og www.facebook.com/racedaysdk

Q: “Hvornår er næste ræs?”
A: Se vores arrangementskalender her på siden (findes på computer i siden, og på telefon i bunden) eller på https://www.facebook.com/racedaysdk/events

Q: “Hvornår melder I ikke datoerne ud samtidig?”
A: Vi melder som udgangspunkt datoerne ud så snart, at de er blevet godkendt i de enkelte kommuner. De enkelte kommuner har forskellige forretningsgange og mødefrekvenser. Dog skulle vi gerne have alle datoer på plads i løbet af marts måned.

Q: “Hvorfor afholder I kun fem ræs om året hvert sted?”
A: Miljølovgivningen hænger sammen på den måde, at hvis du afholder fem ræs eller under, kræver det kun en midlertidig miljøgodkendelse, som kommunen kan godkende. Vil man afholde flere, kalder man det en fast bane, det kræver en fuld VVM (Vurdering på Virkninger af Miljøet) screening som er en længerevarende undersøgelse som kan tage flere år. Derfor starter vi med fem ræs. Men vi satser i stor stil på, at afholde flere en fem ræs om året. Men fem ræs er en start.

Q: “Må ikke indregistrerede køretøjer deltage?”
A: RACEDAYS.DK’s reglement giver biler og motorcykler uden nummerplader lov til at deltage. Vi gør opmærksom på at bilerne og motorcyklerne skal skubbes ind på banen/det lukkede område jævnfør færdselsloven. Dog må der kun være 25 biler og 10 motorcykler.

Q: “Hvorfor er “breaking out” kun på 5,5 sekunder?”
A: Der er tradition for at der skal være en “breaking out” i motorsport. Dog er der ingen i RACEDAYS.DK’s erfaring der har kørt 201 meter hurtigere end 5,5 sekunder. Hell on Wheels der besøgte os d. 12. september 2014 har fx en rekord i 2014 på 6,1 sekund på 201 meter.

Q: “Hvorfor skal man have køredragt på, når man kører?”
A: RACEDAYS.DK vil gerne sikre deltagerne så højt et niveau af sikkerhed som muligt. Dette omfatter blandt andet, at hvis der nu skulle gå ild i bilen, så har køreren lidt ekstra tid før, at ilden/varmen kan skade ham/hende.

Q: “Er der tidstagningsudstyr?”
A: Ja, det er der 🙂 Vi måler altid tid på 60 fod og 201/402 meter (alt efter hvad der køres) og udgangshastighed. De sidste to timer af hvert arrangement bliver der også slået reaktionstid til, da det indgår som en del af DMStreetrace.

Q: “Hvor mange kører der af gangen?”
A: Der køres 1 mod 1. Så der er to af gangen af samme slags køretøj.

Q: “Hvor mange gange kan man køre for indgangsprisen?”
A: Prisen dækker så mange heats som vi kan nå. Hvilket vil sige, at det afhænger af hvor mange der er den enkelte aften.

Q: “Hvorfor er der kun plads til 35 uindregistrerede køretøjer?”
A: Formålet med vores arrangementer er, at lave et alternativ til den ulovlige gaderæs, hvilket primært er biler og motorcykler med plader.

Q: “Skal man betale før man kommer, eller kan man vente til man ankommer?”
A: Man kan sagtens vente med at betale indgangen til at man ankommer.

Q: “Hvorfor er det dyrere for uindregistrerede biler og MC’er?”
A: Det skyldes at vores forsikring er dyrere for køretøjer der ikke er indregistrerede.

Q: “Hvis man skal have en hjælper med, er det så med i prisen?”
A: Nej, prisen dækker kun bilen og bilens kører. Hvis man skal have en hjælper med skal man betale tilskuerprisen for denne ekstra person.

Q: “Må der være en passager med i bilen under ræset?”
A: Ja, såfremt at denne person overholder reglerne iht. alder og beklædning jf. kørerreglementet.

Q: “Hvad skal det være for en køredragt man skal bruge?”
A: Man skal kun bruge køredragt hvis man kører i bil uden plader. Men siden at det er for kørerens egen sikkerhed i tilfælde af brand, anbefaler vi det til alle. Det behøver ikke være nogen dyr og smart dragt. De er set på nettet til 500 kr. for en brugt og 1200 kr. for en ny. Bemærk dog at den skal være FIA 8856-2000 godkendt.

Q: “Kan man købe mad og drikkevarer på området?”
A: Ja, det kan man godt.

Q: “Hvordan kommer bilerne tilbage? Er der returvej?”
A: Det afhænger af den enkelte lokation. I Aalborg og Odense er der returløb af den samme strækning som der køres på. I Skjern er der en stikvej, som fungerer delvist som returvej, og vi kan derfor hurtigere komme i gang. På Flyvestation Skrydstrup, hvor der køres 402 meter, og i Hvidovre er der returvej.