Pressemeddelelse 29. marts 2015


Lovligt street race i Aalborg fortsætter

Efter stor succes med de fem street race (gaderæs) arrangementer i september og oktober 2014, afholder RACEDAYS.DK fem arrangementer i løbet af sommerhalvåret 2015.

Disse afholdes fredage aftener i tidsrummet 20 til 24 på Kystvejen i Nørresundby. Fredag er valgt af den årsag, at der er tradition for, at unge mennesker med passion for biler, mødes netop i dette tidsrum for at dyrke deres interesse.

Disse samlinger af biler og unge mennesker, har til tider udviklet sig til ulovligt street race. Ulovligt street race er et problem, da der til tider forekommer personskader. De sidste to weekender er dette desværre været en realitet i København og i Holeby på Lolland. Heldigvis ikke med dødelig udgang.

Ulovligt street race er en resursekrævende udfordring for Politiet. I 2014 blev der etableret Danmarks første street race bane i Nørresundby. Dette lovlige alternativ har street race-miljøet taget godt imod, og de opfordrer internt hinanden til at benytte dette tilbud. Et tilbud hvor de ikke behøver været bange for at Politiet afbryder dem i dyrkelsen af deres interesse for biler og fart. Arrangementerne er omfattet af regelsæt der fremmer sikkerheden. Eksempelvis stiller RACEDAYS.DK krav om at kørerne altid skal have styrthjelm på. Der er også redningspersonel til stede under hele arrangementet, i tilfælde af at det skulle gå galt.

Arrangementerne bliver i 2015 afholdt d. 17/4, 8/5, 26/6, 7/8 og 28/8. Der vil være mulighed for få stillet sin lyst til fart på banens 201 meter. Både biler og motorcykler med og uden plader kan deltage i vores arrangementer. Se mere information på RACEDAYS.DK.

Vi er blevet kontaktet af flere offentlige myndigheder, som ønsker hjælp til at løse problemet med det ulovlige street race i deres område. Så vi arbejder på andre seriøse projekter rundt om i landet efter samme model som banen på Kystvejen i Nørresundby.

RACEDAYS.DK er derfor med til at sætte standarden for, hvordan man på landsplan kan løse problemet med ulovligt street race på en effektiv og sikker måde.