Pressemeddelelse 3. februar 2016


Lovligt street race i Aalborg fortsætter i 2016

Efter stor succes med den anden sæson med lovligt street race arrangementer i Aalborg, kan vi hermed meddele at RACEDAYS.DK for tredje år i træk afholder fem arrangementer i løbet af sommerhalvåret.

Disse afholdes fredage aftener i tidsrummet 20 til 24. Fredag er valgt af den årsag at der er tradition for, at unge mennesker med passion for biler, mødes netop i dette tidsrum for at dyrke deres interesse. En interesse der førhen resulterede i ulovligt street race, der var til fare for tilskuere og kørere.

Som resultat af de hidtil 10 afholdte arrangementer i Aalborg, har miljøet taget godt imod tilbuddet om at kunne køre lovligt og sikkert og hvor de ikke behøver været bange for at Politiet afbryder dem i dyrkelsen af deres interesse for biler og fart. Arrangementerne er omfattet af regelsæt der fremmer sikkerheden. Eksempelvis stiller RACEDAYS.DK krav om at kørerne altid skal have styrhjelm på. Der er også redningspersonel til stede under hele arrangementet, i tilfælde af at det skulle gå galt.

Arrangementerne kommer i 2016 til at foregå d. 29. april, 13. maj, 17. juni, 29. juli og 12. August på Kystvejen i Nørresundby, den såkaldte Aalborg bane. Der vil være mulighed for få stillet sin lyst til fart på banens 201 meter. Både biler og motorcykler med og uden plader kan deltage i vores arrangementer.

Siden banen i Aalborg åbnede i 2014, er banen blevet brugt som løsningsmodel i andre dele af landet, hvor der også er blevet etableret lignende baner. Eksempelvis er der blevet etableret baner i Skjern og Odense, og der er planer om at få etableret en bane i Randers i løbet af 2016. Samtlige projekter er sket i samarbejde med RACEDAYS.DK, og vi har derfor været med til at sætte standarden for, hvordan man på landsplan kan løse problemet med ulovligt street race på en effektiv og sikker måde. Se mere information på RACEDAYS.DK.