Lovligt street race i Odense måske slut i 2016


Efter nærmere overvejelser forsætter lovligt streetrace i Odense i 2016, men med forbehold. Grunden til det skyldes at streetrace miljøet i Odense har ikke formået at stoppe det ulovlige streetrace efter Odense Kommune har givet dem en håndsrækning, så de kan udøve deres sport lovligt. Samarbejdet mellem RACEDAYS.DK og Odense Kommune i 2016, skal nemlig anses for den sidste chance streetrace-miljøet får, for at dyrke deres hobby og sportsgren lovligt under ordnede forhold, uden at være bange for politiet ånder dem i nakken og er til fare for andre mennesker. Kommunen forbeholder sig dog retten til at trække en tilladelse til arrangementerne tilbage, i tilfælde af at arrangementerne ikke har virkning på ulovlig streetrace.
Arrangementerne afholdes på lørdage i tidsrummet 20 til 24. Lørdag er valgt af den årsag at der er tradition for, at unge mennesker i Odense med passion for biler, mødes netop i dette tidsrum for at dyrke deres interesse. En interesse der ofte resultere i ulovligt street race, der er til fare for tilskuere og kørere.
Netop farerne ved streetrace er den primære årsag til at Odense Kommune og Fyns Politikreds påtænker at give tilladelse til fire arrangementer, så der er et lovligt og sikkert alternativ til de bil- og fartglade.

Andre steder i landet har resultatet vores afholdte arrangementer været, at miljøet har taget godt imod tilbuddet om at kunne køre lovligt og sikkert og hvor de ikke behøver været bange for at Politiet afbryder dem i dyrkelsen af deres interesse for biler og fart. Samtidig med at de opfordrer hinanden til, at støtte det lovlige og tilmed billige alternativ, da det kun koster 100 kroner at køre i sin bil med plader.
For RACEDAYS.DK er sikkerheden en stor prioritet, og stiller derfor krav om at kørerne altid skal have styrhjelm på. Der er også redningspersonel til stede under hele arrangementet, i tilfælde af at det skulle gå galt.
RACEDAYS.DK påtænker at arrangementerne i 2016 kommer til at foregå 21. maj, 2. juli, 6. August og 3. september på Stat-Ene-Vej i Odense, den såkaldte Odense Raceway. Der vil være mulighed for få stillet sin lyst til fart på banens 201 meter. Både biler og motorcykler med og uden plader kan deltage i vores arrangementer.

Siden RACEDAYS.DK åbnede Danmarks første permanente bane i Aalborg i 2014, er, den såkaldte Aalborg bane, blevet brugt som løsningsmodel i andre dele af landet – herunder den i Skjern og Odense. Ydermere er der blevet lavet aftale en lignende bane i Randers, der åbner d. 7. Maj. Samtlige projekter er sket i samarbejde med RACEDAYS.DK, og vi har derfor været med til at sætte standarden for, hvordan man på landsplan kan løse problemet med ulovligt street race på en effektiv og sikker måde. Se mere information på RACEDAYS.DK.