Lovligt street race i Odense fortsætter i 2017


Efter vurderingen af sidste sæson forsætter lovligt streetrace i Odense i 2017, men stadig med forbehold. Forbeholdet skyldes at streetrace miljøet i Odense endnu ikke har formået at stoppe det ulovlige streetrace, efter Odense Kommune har givet dem en håndsrækning, så de kan udøve deres sport lovligt. Dette er på trods af, at der i 2016 blev afholdt fire arrangementer. Imidlertid kan vi konstatere, at streetrace miljøet deltager til vores arrangementer, når de er der.

Odense Kommune og Fyns Politikreds har givet tilladelse til fire arrangementer i 2017. Arrangementerne afholdes igen på lørdage klokken 20-24 på Stat-Ene-Vej i Tietgenbyen. Lørdag er valgt af den årsag at der er tradition for, at unge mennesker i Odense med passion for biler, mødes netop i dette tidsrum for at dyrke deres interesse.

Samarbejdet mellem RACEDAYS.DK og Odense Kommune i 2017, skal give streetrace-miljøet et tilbud, hvor de kan dyrke deres hobby og sportsgren lovligt under ordnede forhold, uden at være bange for politiet ånder dem i nakken og er til fare for andre mennesker. Kommunen forbeholder sig dog retten til at trække tilladelsen til arrangementerne tilbage, i tilfælde af at streetrace-miljøet intensiverer deres aktiviteter, og specielt imens der afholdes lovlige arrangementer.

For RACEDAYS.DK er sikkerheden en stor prioritet, og stiller derfor krav om at kørerne altid skal have styrhjelm på. Der er også redningspersonel til stede under hele arrangementet, i tilfælde af at det skulle gå galt. Af sikkerhedshensyn har vi rettet henvendelse til Odense Kommune, angående kloakdæksler der er sænket på strækningen. Kommunen har svaret at de vil blive udbedret i de værste tilfælde.

Streetrace miljøet på Fyn efterlyser flere lovlige arrangementer, derfor tog RACEDAYS.DK i efteråret kontakt til Kerteminde Kommune, hvor der i Langeskov har været en del ulovlig streetrace. Desværre valgte Kerteminde Kommune at takke nej tak til tilbuddet om at løse den udfordring og være med til at indfri miljøets behov for flere lovlige arrangementer under sikre rammer.

RACEDAYS.DK planlagt at det første arrangement i 2017 kommer til at foregå 29. april, 27. maj, 5. August og 2. september på den såkaldte Odense Raceway. Der vil være mulighed for få stillet sin lyst til fart på banens 201 meter. Både biler og motorcykler med og uden plader kan deltage i vores arrangementer.

Den 2. og 3. september har Odense lidt mere at byde på for bil- og fartglade mennesker. Boosted Magazine afholder Auto Show 2017. Her vil der være alle muligheder for at se specielle biler, action fyldt underholdning og masser af biludstyr. Auto Show 2017 bliver afholdt i Odense Congress Center, blot fire kilometer fra Odense Raceway. I den forbindelse forlænger vi d. 2. september køretiden to timer, så der bliver kørt fra 18-24.

Fotograf: N Hansen Photo