Vi har erfaret, at DASUs (Dansk Automobil Sports Union) Dragracing udvalg har oprettet en DM serie for streetrace, og har i den forbindelse fået nogle spørgsmål, om det har noget med os at gøre. Det har det ikke, og derfor kommer vi nu med følgende udtalelse:

Vi har nu i en årrække lavet lovlig streetrace med stor succes rundt om i landet. I 2016 nåede vi op på 19 streetrace arrangementer, hvor der blev kørt med vores reglement, og vi har ikke planer om at lave færre arrangementer i 2017.

RACEDAYS.DK har aldrig kørt under DASU’s regler, eller er godkendt under DASU. Men alle vores arrangementer har levet op til de bekendtgørelser, som det kræves ifølge loven. Men til gengæld har DASUs Dragracing udvalg tidligere prøvet og ødelægge det for os, ved at opfordre DASUs bestyrelse til at rette henvendelse til de politikredse og kommuner vi har arrangementer i, fordi vi ikke var under DASU. Til oplysning har vores arrangementer levet fuldt ud op til lovens krav!

Mere kan læses i deres eget referat her: https://app.box.com/s/62fm016aryxfe206yk2mjs3n2pbbqko5

Så kan man spekulere på, om de er til for at gavne sporten, eller hvad de er…

Vi er ellers blevet tilbudt at komme under deres vinger, men DASU kan desværre ikke bidrage med noget, som vi ikke kan gøre billigere selv.
Dette kommer selvfølgelig alle vores målgruppe til gode, ved at vi har den billigste pris på streetrace i hele landet – Og det ønsker vi at forsætte med!
Vi kan ikke se hvorfor vi skal være med til at betale løn til nogle københavnere, som kan forhandle de samme priser hjem, som vi selv kan. Til tider endda bedre fordi vi spare et led.
Det er faktisk også grunden til vi sidste år lavede DMStreetrace, som er den første streetrace serie i landet. Den er blevet taget bedre imod end vi havde forventet, derfor forsætter den også i 2017, med de største muligheder for ræs. Allerede nu har vi 15 arrangementer på plads som deltagerne har mulighed for at deltage i, alle indenfor Danmarks grænser.
Mht. hvad der er officielt eller uofficielt, og om hvem der må kalde det en rigtig DM serie, er der heldigvis ikke nogle lov eller regler som bestemmer. Vi har fra starten ønsket at lave en serie, hvor alle, som har lyst, kan deltage i, til de billigste priser. Bare de brænder for at deltage, hvilket er bevist.
Men jeg/vi vil ønske den nye serie under DASU velkommen, da vi ønsker så meget streetrace som muligt i landet. Forskellen er vi vil bare gøre det så billigt som muligt, at deltage i så mange DMStreetrace runder som muligt – i stedet for færre til dyrere priser.
Jeg havde da håbet på, at DCD rettede henvendelse til os, at de gerne ville være med i vores DM serie som allerede er lavet, veletableret, i fuld gang og under et samlet og simpelt reglement, i stedet for at ”opfinde” en ny serie, til forvirring for det danske streetrace miljø.
Dette er vores endelige udtalelse herom, da vi ikke vil bruge yderligere tid på denne sag. Men vi er åbne for at DASU eller andre retter henvendelse om, at blive en del af DMStreetrace.

Tilmeldingen til DMStreetrace åbner 1. marts, og bliver meldt ud via Facebook (RACEDAYS.DK og DMStreetrace) og her på vores hjemmeside.

Venlig hilsen
Michael Schuster Overgaard
Founder