Tilmeldingen til DMStreetrace 2017 er åbnet


DMStreetrace blev afholdt for første gang i 2016 hvor der i alt var 19 runder, og over 40 tilmeldte kørere fordelt på to klasser: ”forhjulstræk” og ”bag-/firhjulstræk”. Her vandt C. Rasmussen med 70 point forhjulstræk klassen i sin Opel Corsa og C. Bonn med hele 77 point bag-/firhjultræk klassen i sin Nissan Silvia PS13.

De bærende kræfter bag RACEDAYS.DK fik ideen til DMStreetrace tilbage i starten af 2015, men på daværende tidspunkt var der kun udsigt til fem arrangementer, og vi besluttede at en DM serie med under 10 pointgivende arrangementer var for lidt. Men allerede et år senere var der etableret tre yderligere andre lokationer i Danmark ud over Aalborg, nemlig Skjern, Odense og Randers – og dermed kunne vi tilbyde 19 arrangementer.

DMStreetrace er et tilbud til dem, der virkelig går op i at finjustere deres bil, og gerne vil deltage i en konkurrence på tværs af alle vores arrangementer, og derfor deltager ofte, for ikke at miste værdifulde point. I 2017 afholdes DMStreetrace for anden gang, hvor flere af kørerne fra første år vender tilbage. C. Bonn skal blandt andet forsvare sin førsteplads.

Da 2016 var det første år med en DM serie i streetrace, har vi spurgt hvad de synes der manglede, og hvad der ikke måtte laves om. Kørerne har enstemmigt udtryk, at alle arrangementer skal være pointgivende. Derimod manglede de et ekstra konkurrenceelement – reaktionstid. Derfor indfører RACEDAYS.DK i 2017 at de sidste to timer, af hvert arrangement vi afholder eller tager tid ved, er med reaktionstid. Herved handler det ikke kun om at få den hurtigste tid, men også om at komme først afsted.

Vi erfarede dog i løbet af første sæson, at der er stor interesse for DMStreetrace, og derfor gør vi klar til at lave en klasse mere – firhjulstræk, såfremt at der er minimum 25 tilmeldte firhjulstrukne biler efter de fem første arrangementer. Dette betyder imidlertid, at dem der tilmelder sig med en firhjulstrukket bil får et kørernummer over 800. Dog starter de med at køre i samme klasse som de baghjulstrukne biler.

Det er fra RACEDAYS.DKs side tanken, at det skal være nemt og ligetil at deltage i DMStreetrace, og stiller derfor ganske få betingelser fx at bilen og føreren lever op til vores sikkerhedskrav. Det koster stadig ikke noget ekstra at være med. Man skal blot betale det normale beløb på hhv. 100 kr. eller 250 kr., alt efter om bilen har plader eller ej. Pointsystemet er det samme og der gives point til alle kørere med mindst en gennemkørsel, hvilket betyder, at hvis man deltager i mange arrangementer, så udløser dette en del point – man får bare flere, hvis man er blandt de fem hurtigste i hver klasse.

Vi er meget stolte af vores DM serie, og vi håber at endnu flere vil deltage i år. Se mere om serien på www.DMStreetrace.dk.