Alt godt kommer til den der venter


I dag er det 2,5 år siden at vi åbnede Aalborg Banen!
Forud havde der været tre års samarbejde med Aalborg Kommune om, at få et lovligt alternativ til gaderæs. Dette blev økonomisk muligt da Aalborg byråd i september 2013 afsatte en halv million kroner til etablering af strækningen på Kystvejen i Nørresundby – som i dag kendes som Aalborg Banen.

Vi kigger i dag tilbage på den store sejr, det var for streetrace miljøet i Danmark, at man fik en permanent lokation som kunne bruges til streetrace, og siden har fået flere rundt i landet.
De fleste der var der på åbningsdagen kan huske, hvor stor en opbakning der var, og den intense stemning. Mellem 1000 og 1200 personer var mødt op for at støtte lovlig streetrace i Aalborg. Men knap var arrangementet gået i gang, før de første klager kom for vores ører. Folk, der var kommet ind, klagede over, at de ikke kunne se noget, og at de stod for klemt. Dem der ikke kom ind, pga. sikkerhedshensyn, klagede over dét. Man kan sige, at vi blev ofre for vores egen succes. Vi afholdte i 2014 fem arrangementer i løbet af seks uger, hvilket var meget intenst for både publikum og crew.

Men imens bilerne var kørt i garage, arbejdede vi hårdt videre på at forbedre forholdende i Aalborg og andre steder i landet. I 2015 kunne vi tegne to lokationer mere på kortet: Skjern og Odense.
Alt imens begyndte opbakningen at falde, der hvor det hele startede. Opbakningen var dalende igennem 2015. I 2016 blev det faktisk så kritisk, at vi overvejede at lukke ned for arrangementer i Aalborg, da det var en underskudsforretning.

Men her i starten af 2017 har vi kunne meddele at der nu kommer nyt slidlag og jordvolde ved Aalborg Banen. Begge ting har vi kæmpet for siden vi åbnede for 2,5 år siden. Desværre var vi ved at give op pga. den manglende opbakning. Vores opfordring til jer er, støt op omkring forholdende som de nu er, så vi har noget at arbejde ud fra, inden at vi er nødt til at lukke ned.

Vi har siden 12. september 2014 også fået rigtig mange roser og støttende beskeder på vejen, så tak til jer der støtter os! Vi glæder os rigtig meget til sæson 2017, og arbejder fortsat på nye tiltag og forbedringer rundt omkring i landet. Vi kan garantere, at der kommer flere tiltag inden sæson 2017 starter.

Rigtig god 2,5 års dag! Vi ses d. 7. april på Aalborg Banen 🙂