Fuld fart frem i Vojens


Opdateret 16. maj.

Racedays.dk har taget første skridt til, at få sat Vojens tilbage på landkortet ved at genstarte motorsporten i byen. Dette sker, efter planen d. 24. juni klokken 10-18 på Flyvestation Skrydstrup, hvor vi afholder det første 402 meter streetrace i eget navn.

Haderslev kommune nedsatte i starten af 2014 en arbejdsgruppe, der skulle gøre Vojens til et kraftcenter for motorsporten. Dette skulle gerne medføre, at investorer begyndte at investere i området. Racedays.dk sparker derfor gang i den udvikling, ved at lave et motorsports arrangement i samarbejde med Flyvestation Skrydstrup og med tilladelse fra Haderslev Kommune.

Når Haderslev Kommune har valgt, at give Racedays.dk tilladelse til streetrace, skyldes det, at vi er den førende aktør i Danmark.

Siden Racedays.dk blev etableret tilbage i 2013, har vi arbejdet for at få udbredt lovlig streetrace (gaderæs) til hele landet. Det lykkedes i 2014 at få etableret den første streetrace permanente løsning i Aalborg. I 2017 er der hermed planlagt over 20 arrangementer under Racedays.dk fordelt på Jylland og Fyn.

Racedays.dk der består af frivillige der brænder for at lave lovlig streetrace. Derfor kan vi også levere Danmarks billigste priser, hvor det kommer til at koste fra 150 kr. at køre i sin bil med plader. Rammerne på Flyvestation Skrydstrup giver mulighed for at lave returvej, så kørerne straks kan køre tilbage til start. Hvilket i praksis betyder, at der vil være mulighed for at køre nonstop i de otte timer arrangementet varer. Så der bliver også noget at se på for publikum. Netop publikum kommer også til at nyde godt af Racedays.dk’s koncept, da vi sørger for, at tilskuerne kommer helt til tæt på de potente biler – helt ned til en meter.

De sidste to timer vil der ydermere være lidt ekstra spænding, da deltagerne i Danmarks første liga indenfor streetrace – DMStreetrace – har mulighed for at hente point for første gang på 402 meter.

Allerede nu er der kommet tilkendegivelser om, at der kommer deltagere fra hele Danmark, for at støtte op om initiativet i Vojens.

Arrangementet sætter samme omgang gang i paraplyorganisationen ”Motorsport Vojens”, der vil samle alle motorsportsarrangementer i byen.