Gaderæs, eller streetrace som det også kaldes, er et problem overalt i landet. Problemet er typisk skabt på baggrund af, at unge mennesker med hang til fart, ikke har et sted hvor de kan dyrke deres interesse for biler og fart under ordnede forhold, hvor der er styr på sikkerheden for både kørerne og tilskuerne, og det kulminerer derfor med lovgivningen. Politiet prøver at stoppe de ulovlige gaderæs, ved at slå hårdt ned på kørerne. For nyligt slog politiet til i Tåstrup, hvor der blev uddelt bøder for 55.000 kr., og ni personer fik frakendt deres kørekort.

Men det giver ikke personerne mindre lyst til at køre stærkt, men der er bare ikke nok lovlige arrangementer på Sjælland. Racedays.dk ønsker at være med til, at stoppe det ulovlige gaderæs på Sjælland, og har derfor ansøgt om, at få lov til at lave arrangementer i Roskilde, Køge og Hvidovre kommuner. Desværre har alle de tre kommuner sagt nej tak, af den ene eller anden årsag – men vi er sikker på der er en eller flere kommuner på Sjælland, gerne i Københavns området, som vil være forgangskommune(r) for lovligt streetrace på Sjælland.

Vi har igennem flere år været førende indenfor lovligt streetrace som et alternativ til det ulovlige streetrace i Jylland og på Fyn, med over 40 arrangementer de seneste små fire år, så erfaringen fejler ikke noget. Derfor vil vi gerne tage bolden op, og tilbyde vores hjælp til denne fornemme opgave, at stå for de lovlige arrangementer så det er muligt, for dem som har passionen for streetrace kan udøve deres sport under lovlige og sikre forhold.

Vores fornemmeste opgave er også, at efterlade området enten i samme, men faktisk mange gange bedre stand end modtaget. Det kan flere af de kommuner som vi har et samarbejde nu, godt bekræfte. De krav der stilles til lovligt streetrace, er en lige vej på min. 500 meter, mulighed for parkering for ca. 500 – 1000 gæster i området. Denne strækning skal selvfølgelig kunne lukkes i det tidsrum en lørdag eftermiddag/aften hvor arrangementet er. Det vil selvfølgelig være mulighed for gennemkørsel af bus eller anden trafik som kan være nødvendig.

Vi efterlyser hermed Sjællandske kommuner der er positivt indstillet på at være forgangskommune. Vi stiller meget gerne op til et uforpligtende møde. Alle henvendelser vil blive behandlet fortroligt.

Venlig hilsen
Racedays.dk
Henvendelse på m(a)racedays.dk