For andet år i træk kommer der et lovligt alternativ til gaderæs-miljøet i Storkøbenhavn. Racedays.dk afholdte to arrangementer på Avedøre Holme sidste år, hvor deltagere var mødt talstærkt op i deres biler, for at få mulighed for at køre uden at skulle holde udkig efter politiet. 

Lovligt gaderæs i Storkøbenhavn har netop været efterspurgt de senere år, da deltagerne mangler et sted, hvor de kan dyrke deres sport og interesse for biler i fred for politiet. Hvilket er muligt til disse arrangementer, da færdselsloven midlertidigt er trådt ud af kraft. Så kørerne ikke risikerer at få bøder, miste kørekortet eller deres bil. Ulovligt gaderæs er i Storkøbenhavn, og i resten af landet, et problem, da der til tider sker personskade, og er en resursekrævende udfordring for politiet. 

De to lovlige arrangementer sidste år skulle i første omgang vise, hvor stor opbakningen er til det lovlige alternativ til gaderæs, og opbakningen var stor, da der ikke var plads til flere kørere. 

Derfor har Racedays.dk i år fået tilladelse til at afholde tre arrangementer, så endnu flere kan dyrke deres sport og hobby. De tre arrangementer kommer til at foregå 4. maj, 24. august og 14. september på Kystholmen i tidsrummet 14-20, hvor der bliver dystet på en 201 meter lang strækning, med efterfølgende 300 meter til nedbremsning. 

Formålet med streetrace arrangementerne er først og fremmest at fremme sikkerheden for kørerne og for tilskuerne. Eksempelvis stiller Racedays.dk krav om, at kørerne altid har styrthjelm på når der køres. Tilskuerne er afskærmet ved hjælp af betonklodser. Men alligevel kommer tilskuerne helt tæt på bilerne – ligesom til de ulovlige gaderæs.