’ ; } ?>

En ny bekendtgørelse kan få indflydelse på motorsportsarrangementer i Danmark. Bekendtgørelsen (BEK 1.4), som stadig er under behandling, pålægger arrangører af motorsport i Danmark, at nedjustere udledningen af CO2 til de enkelte arrangementer.
Derfor har holdet bag Racedays.dk, i den seneste tid været i tænkeboks for hvordan vi imødekommer denne bekendtgørelse, hvis den bliver godkendt i morgen.

Vores første løsning kunne være, at biler og motorcykler, der kører på fossile brændstoffer, vil fremover kun kunne køre streetrace på den halve distance (100,5 meter). Med undtagelse af biler der kører på brint eller har minimum energiklasse A+, der stadig må køre 201 meter med pedalen i bund.

Heldigvis viste der sig en anden og noget uventet løsning. Vi fik en henvendelse fra en større producent af drikkevarer i Danmark. De havde i samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet fået udviklet en specielt pose, der kunne bruges til at indsamle CO2 i luften. Kuldioxiden kan derefter puttes i drikkevarerne. Desværre for dem, var det kompliceret og tidskrævende, at svinge poserne rundt i luften, da der ikke var ret store koncentrationer på deres parkeringsplads. Til vores held, havde en af dem været til vores arrangement i Hvidovre sidste år, og kommet til at tænke på at der nok blev udledt en hel del kuldioxid i løbet af seks timer.

Vi kan derfor tage det med ro, selv hvis bekendtgørelsen bliver vedtaget. Da vi kommer til at opsamle langt størstedelen af den kuldioxid der bliver udledt til arrangementerne, og kan endda sige, at det kommer til gavn et andet sted. Så fremover vil alle køretøjer, der kører på fossile brændstoffer, blive udstyret med de specieltudviklede papirsposer til opsamling. Hvis man afleverer 10 fyldte poser, får man en gratis billet til vores event den 31. juni.