DMStreetrace reglement

Din bil skal kunne gennemgå RACEDAYS.DK´s tekniske kontrol, for at kunne køre med i serien. Læs mere om det her på siden.

Klasser:
Forhjulstræk – 500-klassen
Baghjulstræk – 700-klassen
Firehjulstræk – 800-klassen
OBS! Såfremt at der ikke er minimum 10 deltagende firehjulstrukne biler tilmeldt, efter de tre første afholdte runder, så kører 4WD og baghjulstrækkere i samme klasse. Hvis dette sker, så bliver ens point overført til den nye klasse.

Point:

Der gives point til de fem hurtigste deltagere, i hver klasse, i de sidste to timer af arrangementet. Resten får ét point for at lave minimum én gyldig gennemkørsel. OBS! Laver man udelukkende gennemkørsler med tyvstart, så gives der ingen point, da tiden vil være annulleret.

1. plads i klassen – 6 point
2. plads i klassen – 5 point
3. plads i klassen – 4 point
4. plads i klassen – 3 point
5. plads i klassen – 2 point
Registreret deltagelse – 1 point

Tilmelding:

Tilmeldingen åbner d. 1. marts og lukker 1. juli.
Du kan til enhver tilmelde dig ved at følge anvisningerne her – (OBS! Senest et døgn før en runde starter, ellers tæller pointene først fra næste gang.)
Man får en bekræftelsesmail med sit unikke kørernummer for sæsonen.

Der er ikke noget krav om, at man tilmelder sig til det første arrangement i sæsonen. Vær dog opmærksom på, at jo før man tilmelder sig, jo før kan man tjene point.

Deltagere:

Tilmeldte kørere i serien vil kunne ses på RACEDAYS.DK.

DMStreetrace kørere nævnes på vores deltageroversigt med unikt kørernummer, forbogstav på fornavn og fulde efternavn samt hvilken bil der bliver kørt i. Eksempel: “700 – F. Efternavn – Ford T”

Der kan kun tilmeldes én kører pr. bil. Ligesom der omvendt også kun kan tilmeldes én bil pr. kører.

DMStreetrace runder:

Der er DMStreetrace runder ved alle arrangementer, hvor der køres under Racedays.dks reglement. Det fremgår af kalenderen nederst på siden, hvor og hvornår der er runder i nærmeste fremtid. Alternativt kan man følge med på vores Facebook side for serien. Vær opmærksom på at arrangementer kan flyttes, og i enkelte tilfælde aflyses, i løbet af sæsonen, såfremt at vejret ikke tillader sikker kørsel.

Vindere:

1., 2. og 3. plads i hver klasse findes til sidste arrangement. Der vil også være præmie overrækkelse, så har du kæmpet en hel sæson, så er håbet, at du også kommer, og klapper af dine konkurrenter. Skulle der opstå ”pointlighed” i en klasse, så vil den kører der har sat den hurtigste tid i løbet af sæsonen vinde.

Præmier:

Der er i alt seks pengepræmier fordelt til de tre bedste kørere i hver klasse. (9 præmier hvis en 4WD klasse oprettes)

1. plads i sin klasse: 3.000 kr.
2. plads i sin klasse: 2.000 kr.
3. plads i sin klasse: 1.000 kr.

Præmierne bliver overrakt til sidste arrangement i sæsonen – se mere i kalenderen her på siden eller på vores Facebook side. BEMÆRK! Det er deltageren selv som er forpligtet til at oplyse SKAT om præmien.

Reaktionstid/tyvstart:

Der  køres i DMStreetrace runderne med reaktionstid og tyvstart som en gældende faktor. Det betyder, at det vil være tiden, fra den grønne lampe tænder, til du kommer over stregen, som er gældende.

Tyvstart er, hvis du slipper koblingen/bremsen for hurtigt inden den grønne lampe tænder. Den røde lampe vil tænde, og din tid vil være annulleret. Laver du en tyvstart, så er din tid ikke gældende i pointsystemet; uanset hvor god din tid ellers er. Du har startet for hurtigt, så den tæller ikke.

Særlige regler til serien:

Vindere fra tidligere sæson må (hvis de ønsker det) få kørernumre med 00. Med det menes at vinderen i forhjulstræk fx må få kørernummeret ”500” og vinderen af baghjulstræk må få nummeret ”700”. Dog kun hvis de ønsker det, og vil deltage igen i den samme klasse.

Såfremt at man vil have sit unikke kørernummer permanent på bilen vha. et klistermærke, skal man følge vores vejledning, således at det bliver i den rigtige størrelse mv.. Ellers vil det blive påskrevet bilen til hvert arrangement. Vejledningen er vedhæftet din tilmeldingsbekræftelse.

Racedays crew samt frivillige hjælpere kan ikke deltage i DMStreetrace.

Der findes en lukket gruppe på Facebook – ”DMStreetrace Lounge”, den er forbeholdt for de kørere som deltager i serien. Denne gruppe er til at dele erfaringer, komme med inputs til hvordan serien skal forløbe, samt hjælpe andre kørere. Man kan ansøge medlemskab af denne lounge, når man har deltaget i tre løb som DMStreetrace kører.

Hvis man ønsker at skifte bil i løbet af sæsonen, starter den nye bil på 0 point, og tidligere tilmeldte bil afmeldes DMStreetrace.

Hvis en anden end den tilmeldte fører kører bilen under selve runden, bliver man diskvalificeret. (OBS! Det er tilladt at lade andre køre bilen før DMStreetrace runden starter).

Betingelser:

Din bil skal kunne godkendes ved vores tekniske kontrol, og du som kører skal kunne overholde vores kørerreglement (gælder alder, påklædning osv.).

DMStreetrace køres i de sidste to timer af arrangementet, tiden før anses som træningstid, og tidtagningsanlægget er derfor nødvendigvis ikke indstillet til reaktionstid. Du kan som DMStreetrace kører ikke deltage i konkurrencer om at vinde en fribillet til gratis kørsel på banerne.

Ved at deltage i DMStreetrace, så accepterer du, at du kan blive bortvist fra serien hvis du enten selv kører ulovligt, eller opfordrer til ulovligt race. Det accepteres ikke, og vi vil derfor ikke have en kører i en lovlig serie, som gør dette.