Grundlaget for ”Back to basic”


Vi har, som de fleste i streetrace miljøet nok har hørt/læst, lanceret et nyt koncept: Back to basic. Dette er blevet mødt med en del kritik, da konceptet blandt andet indebærer, at der ikke er tidtagning til arrangementerne.

Vi vil derfor gerne uddybe hvorfor vi har udviklet dette koncept. Racedays.dk har én enkelt mission! Den mission går ud på at lave lovlige alternativer til dem der gerne vil køre gaderæs. Vi startede med at lave en løsning i Aalborg i 2014. Denne løsningsmodel blev udbredt til andre steder i landet. Men lige så langsomt forsvandt opbakningen i gaderæs miljøet i Nordjylland. På baggrund af spørgeskemaer, kunne vi konkludere, at miljøet efterlyste noget billigere. Samtidig med at det ikke er tiltalende for nogen at få målt og vejet sin bil.

Vi kunne se, at der blev mere opbakning til det ulovlige, hvor der ikke er tidtagning. Hvor det kun går ud på at vinde, og ikke med hvor meget. ”Back to basic” er altså Racedays.dk’s bud på ”rigtig streetrace”, samtidig med at det er lovligt. Vi opfordrer derfor folk, der kører ulovligt, som gerne vil køre lovligt til, at støtte op omkring konceptet, så vi kan få det ulovlige væk fra vejene. Vi er helt indforstået med, at der er dele af vores normale målgruppe, som ikke bliver ramt, da de gerne vil have tiderne. Men vi er sikre på, at stemningen bliver mere autentisk, når man kun kan se hvem der kom først, og ikke om de kørte 80 km/t eller 150 km/t over målstregen – men rettere at man kunne se, at det var tæt.

Det er samtidig vigtigt at tilføje, vi vil stadig have den ”fulde” pakke med tidtagning med rundt andre steder i landet som vi plejer – også i Aalborg.