I løbet af den seneste måneds tid har diverse sjællandske medier bragt historier om gaderæs i Københavnsområdet – mere præcis Høje-Taastrup og Ishøj Kommuner. Her bliver der berettet om det store problem der er med gaderæs, og kommunernes forsøg på at komme det til livs.
De første tiltag er, at lave afspærringer eller, at lave skiltning der gør det ulovligt at færdes på området uden ærinde. I den forbindelse anerkender Lars Prier (udvalgsformand for teknisk udvalg i Høje-Taastrup Kommune), at problemet kan blive flyttet fra trafikbegrænsede industrikvarterer til mere beboede områder.
Hvis man læser kommentarerne til mediernes opslag på Facebook, kommenterer flere at problemet også blot flyttes rundt. Ydermere stiller flere spørgsmålstegn ved hvorfor der ikke bliver stillet nogle rammer til rådighed for de unge mennesker, hvor de bil- og fartglade kan få lov til at dyrke deres passion og lyst, uden at være til fare for andre og frygte politiets indgriben.
Tidligere på året spurgte vi i en pressemeddelelse ”skal lovligt streetrace til Sjælland?”. I den forbindelse bragte TV2 Lorry et indslag om den løsningsmodel der bliver brugt flere steder i Jylland og i Odense. Da Michael Ziehler (Borgmester i Høje-Taastrup Kommune) blev spurgt til, hvorfor man ikke stiller rammer til rådighed. Her argumenterer han for at man ”belønner ulovlig og hensynsløs kørsel med en bane”, og uddyber at det er sværere, at finde et område hvor man kunne lave en bane i hovedstadsområdet.
Dette stiller vi spørgsmålstegn ved, da der flere steder i landet inkl. København bliver afholdt store arrangementer af forskellig art, hvor man afspærrer store dele af byen – også motorsportsarrangementer. Senest har Københavns Kommune i denne uge har besluttet sig for at lægge billet ind for at få Formel E til København. Her er udmeldingen indtil videre, at man skulle bruge udkastet til Formel 1 banen, der blandt andet vil afspærre Langebro og Knippelsbro samtidig. Hermed kan man sige, at det er spørgsmål om prioritering, og man i forbindelse med streetrace slet ikke skal afspærre så stort og centralt område.
Racedays.dk har over 10 års erfaring i afvikling af lovlige arrangementer, og har afholdt over 40 arrangementer rundt om i landet. Vi vil derfor gerne indgå et samarbejde med en eller flere Sjællandske kommuner for forsøge at komme problemet med gaderæs til livs, ved at give gaderæs-miljøet en mulighed for at dyrke deres sport/hobby lovligt. Vi er klar og gerne vil bidrage til en eller flere lovlige løsninger til fordel for alle.