Pressemeddelelse d. 29. Maj 2015


RACEDAYS.DK kan i dag meddele, at vi har indgået et samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune og unge i lokalområdet med henblik på at lave lovlige street race (gaderæs) arrangementer. Dette samarbejde består i, at kommunen opfører en permanent bane med autoværn på Ferrodanvej i Skjern hvor der kan blive afholdt op til fem arrangementer i 2015.

Arrangementerne skal afhjælpe problematikken med, at der bliver afholdt samlinger af biler og unge mennesker med benzin i blodet. Disse samlinger har til tider udviklet sig til ulovligt street race. Ulovligt street race er lokalt og nationalt på et problem, da der til tider sker personskade, og er en resursekrævende udfordring for Politiet. Samtidig vil vi være med til at højne trafiksikkerheden, da der nu kommer et lovlig alternativ til det ulovlige.

I 2014 blev resultatet af et samarbejde mellem RACEDAYS.DK og Aalborg Kommune, at der blev etableret Danmarks første permanente street race bane i Nørresundby. Banen består en asfalteret vejstrækning på 500 meter, hvor der er sat autoværn op i start-/tilskuerområdet. Det er med baggrund i erfaringerne fra Aalborg-modellen at banen i Ringkøbing-Skjern kommune bliver etableret. Banen forventes at stå klar i juli/august måned.

Det lovlige alternativ i Nørresundby har street race-miljøet i Nordjylland taget godt imod, og de opfordrer internt hinanden til at benytte dette tilbud. Et tilbud hvor de ikke behøver været bange for, at Politiet afbryder dem i dyrkelsen af deres interesse for biler og fart. Arrangementerne bliver selvfølgelig godkendt af Politiet og omfattet af regelsæt der fremmer sikkerheden. Eksempelvis stiller  RACEDAYS.DK krav om, at kørerne altid skal have styrhjelm på. Der er også redningspersonel til stede under hele arrangementet.